kurser

I våra kurser får du en paus från samhällets prestationskrav, konkurrens och bedömningar. Istället får du skratta, vara spontan och öva på att släppa kontrollen. Våra pedagoger har stor erfarenhet av grupper och improvisationsteater och ser till att du känner dig trygg nog för att våga slänga dig ut i ovissheten och se vad som händer där. Skratt, fantasi och kreativitet tillsammans med spontanitet, samarbete och tillit. Du har hittat rätt – oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren har vi en kurs som passar dig. Välkommen till ett spännande vardagsäventyr!

Studenter, pensionärer och arbetssökande har alltid 15% rabatt på våra kurser.

kvällskurser

Här börjar äventyret I lekfullhetens tecken och med skrattet nära till hands tar vi oss an de mest grundläggande verktygen. Vi utforskar vår fantasi och övar på att släppa på kontrollen och våga lita på varandras och våra egna idéer.

Denna kurs passar dig avsett om ditt mål är att bli tryggare med att prata inför folk, bli mer spontan, eller bara att slita dig fri från vardagens lunk och ta dig an ett riktigt äventyr.

Antal träffar: 8+1 frivilligt uppspel
Förkuskapskrav: Inga
Plats: Torggatan 6
Tid:
Onsdagar 19.00-21.15
Pris:
2400 kr
Max antal deltagare: 14
Kursstarter: 1 april, 3 juni

Mer info och anmälan!

Vi fortsätter där Impro 1 tog slut. Nu fördjupar vi oss i verktygen vi lärt oss och provar att använda dem i scener. Fantasin får flöda fritt när vi utforskar karaktärer och deras drivkrafter, fortfarande lika lekfullt och prestationslöst som i grundkursen. Vi tar improvisationsteaterns magi till nya höjder och övar på att dra inspiration och energi från att inte veta vad som ska hända härnäst. Det här är kursen för dig som fastnat för improteater och är hungrig på mer!
 

Antal träffar: 8+1 frivilligt uppspel
Förkuskapskrav: Impro 1
Plats: Torggatan 6
Pris: 2400 kr
Max antal deltagare: 14

Vi grottar ner oss ännu djupare i improteaterns hantverk. Som vanligt är det spontaniteten och fantasin som leder oss fram genom ovisshetens magiska djungel. Vi blandar teori och teknik med lek och tillit till både oss själva och våra medspelare. Vi övar på att få våra medspelare att se ut som genier, övar på att släppa taget om egot och vår egen prestation och vänder uppmärksamheten mot vår scenpartner och den gemensamma historia vi berättar.

Antal träffar: 8+1 frivilligt uppspel
Förkuskapskrav: Impro 2
Plats: Torggatan 6
Pris: 2400 kr
Max antal deltagare: 14

I denna kurs övar vi på att sätta ihop flera scener till en lång föreställning, en så kallad ”långform”. Här får vi testa olika format, dvs att strukturera scenerna på olika sätt, med olika förutsättningar, sätt att samla inspiration att utgå från osv. Långform kan exempelvis vara en linjär berättelse eller fragmentariska scener som tillsammans skapar en berättelse. Det finns många variationer på långformsformat, och lika många som ännu ej uppfunnits!

Antal träffar: 8+1 frivilligt uppspel
Förkuskapskrav: Impro 3
Plats: Torggatan 6
Pris: 2400 kr
Max antal deltagare: 14

I denna kurs ligger fokus på dig som improvisatör. Du får personliga anteckningar och verktyg anpassade för just dig.

Antal träffar: 10
Förkuskapskrav:
Impro 4
Plats:
Torggatan 6
Pris: 2500 kr
Max antal deltagare: 14

För dig som redan har erfarenhet av teater/skådespeleri och är aktiv som skådespelare i någon form och vill testa impro. Eftersom att du redan är van med att stå på scen har vi möjlighet att snabbare gå djupare ner i övningar och tekniker för att skapa scener tillsammans i nuet.

Efter denna kurs kan du gå vidare till Impro 3.

Antal träffar: 8+1 frivilligt uppspel
Förkuskapskrav: Att du är aktiv som skådespelare i någon form
Plats: Torggatan 6
Pris: 2400 kr
Max antal deltagare: 14

övrigt

Vid ett kostnadsfritt tillfälle får du prova improvisationsteater för att se ifall det är någonting för dig. Prova på-tillfällena grundar sig, som alltid i improvärlden, på bl.a lekfullhet, trygghet, prestationslöshet och samarbete. Kom som du är så löser vi resten tillsammans!

Antal träffar: 1 st á 1 timme
Förkuskapskrav: Inga
Plats: Torggatan 6
Tid: 13.00-14.15
Pris: Gratis
Max antal deltagare: 14
Tillfällen: 26 april

Kursen är gratis, men om du uteblir utan att avanmäla dig så debiterar vi dig 300 kr.

Mer info och anmälan!

 

Få möjligheten att i denna kurs prova att släppa kontrollen och upptäcka nya sidor i dig själv. Spontanitet, kreativitet, skratt och lek leder oss när vi övar på att våga lita på våra egna och andras idéer, på att följa idéerna utan att bedöma dem. Vi övar på att våga göra fel och uppskatta den magi som uppstår av att vara i en trygg och varm miljö samtidigt som vi inte vet vad som ska hända! Vi tar oss an de mest grundläggande av improteaterns verktyg och lär oss att betrakta varje ”misstag” som en värdefull gåva.
 

Antal träffar: 1 träff, 10.00-17.00
Förkuskapskrav: Inga
Plats: Torggatan 6
Tid: 10.00-16.00
Pris:
1100 kr
Max antal deltagare: 14
Tillfällen: 25 juli & 8 augusti

Mer info och anmälan!

Har ni startat en improgrupp och vill ha en coach som tar er framåt och hjälper er att utvecklas i den riktning ni önskar? Coachen är ett externt öga som ser sådant som kan vara svårt att upptäcka själva. Att få kommentarer på sitt improviserande kan vara känsligt när det kommer från en medspelare, därför är det ibland en bra idé att ha en coach som tar den rollen. Tillsammans kommer vi överens om ett upplägg som passar er. Det beror bland annat på hur ofta ni repar och hur ofta ni vill ha coachning. Er Coach följer även med och ger feedback på era föreställningar.

Antal träffar: Enligt överenskommelse
Förkuskapskrav: Avancerad improkurs/Projekt/Likvärdiga förkunskaper
Plats:
Pris: 700 kr/ rep á 3 tim. Rabatt vid inbokning av flera rep

Stäng meny

Håll koll på oss!

Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna direkt till din mail.