Kurser

I våra kurser får du en paus från samhällets prestationskrav, konkurrens och bedömningar. Istället får du skratta, vara spontan och öva på att släppa kontrollen. Våra pedagoger har stor erfarenhet av grupper och improvisationsteater och ser till att du känner dig trygg nog för att våga slänga dig ut i ovissheten och se vad som händer där. Skratt, fantasi och kreativitet tillsammans med spontanitet, samarbete och tillit. Du har hittat rätt – oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren har vi en kurs som passar dig. Välkommen till ett spännande vardagsäventyr!

kvällskurser

Kort introduktionskurs

Blås liv i kreativiteten med en 4 veckors-kurs i improteater! I lekfullhetens tecken och med skrattet nära till hands tar vi oss an de mest grundläggande verktygen i improteater. Vi utforskar vår fantasi och kreativitet genom lekar och övningar och tränar oss på att släppa på kontrollen, våga göra fel och våga lita på varandras och våra egna idéer.
 
Improteater är konsten att inte veta vad som ska hända och samtidigt vara helt okej med det. I en trygg och prestationslös atmosfär undersöker vi vad som händer med oss när vi plötsligt betraktar ”fel” och ”misstag” som dyrbara gåvor. Oavsett om ditt mål är att bli tryggare med att prata inför folk, bli mer spontan, eller bara att slita dig fri från vardagens lunk och ta dig an ett riktigt äventyr – då är det en introduktionskurs i improvisationsteater du ska gå!
 

Antal träffar: 4 st
Förkuskapskrav: Inga
Plats: Torggatan 6
Tid: 19.00-21.15
Pris: 1300 kr
Max antal deltagare: 14

Anmäl dig här!

Grundkurs

I lekfullhetens tecken och med skrattet nära till hands tar vi oss an de allra mest grundläggande verktygen i improteater. Vi utforskar nyfiket vår fantasi genom lekar och övningar, och tränar oss på att släppa på kontrollen och våga lita på varandras och våra egna idéer. Under trygga och lekfulla omständigheter samarbetar vi och lyfter varandra som de genier vi alla är!

Oavsett om ditt mål är att bli tryggare med att prata inför folk, bli mer spontan, eller bara att slita dig fri från vardagens lunk och ta dig an ett riktigt äventyr – då är det en grundkurs i improvisationsteater du ska gå!

Antal träffar: 8 + 1 frivilligt uppspel
Förkuskapskrav: Inga
Plats: Torggatan 6
Tid:
19.00-21.15
Pris:
2400 kr
Max antal deltagare: 14

Anmäl dig här!

Fortsättningskurs

Vi fortsätter där grundkursen tog slut. Nu fördjupar vi oss i verktygen vi lärt oss och provar att använda dem i scener. Fantasin får flöda fritt när vi utforskar karaktärer och deras drivkrafter, fortfarande lika lekfullt och prestationslöst som i grundkursen. Vi tar improvisationsteaterns magi till nya höjder och övar på att dra inspiration och energi från att inte veta vad som ska hända härnäst. Det här är kursen för dig som fastnat för improteater och är hungrig på mer!
 

Antal träffar: 8 + 1 frivilligt uppspel
Förkuskapskrav: Grundkurs
Plats: Torggatan 6
Pris: 2400 kr
Max antal deltagare: 14

Fördjupningskurs

Vi grottar ner oss ännu djupare i improteaterns hantverk. Som vanligt är det spontaniteten och fantasin som leder oss fram genom ovisshetens magiska djungel. Vi blandar teori och teknik med lek och tillit till både oss själva och våra medspelare. Vi övar på att få våra medspelare att se ut som genier, övar på att släppa taget om egot och vår egen prestation och vänder uppmärksamheten mot vår scenpartner och den gemensamma historia vi berättar.

Antal träffar: 8 + 1 frivilligt uppspel
Förkuskapskrav: Fortsättningskurs
Plats: Torggatan 6
Pris: 2400 kr
Max antal deltagare: 14

Långform

I denna kurs övar vi på att sätta ihop flera scener till en lång föreställning, en så kallad ”långform”. Här får vi testa olika format, dvs att strukturera scenerna på olika sätt, med olika förutsättningar, sätt att samla inspiration att utgå från osv. Långform kan exempelvis vara en linjär berättelse eller fragmentariska scener som tillsammans skapar en berättelse. Det finns många variationer på långformsformat, och lika många som ännu ej uppfunnits!

Antal träffar: 8 + 1 frivilligt uppspel
Förkuskapskrav: Fördjupningskurs
Plats: Torggatan 6
Pris: 2400 kr
Max antal deltagare: 14

Avancerad impro

I denna kurs ligger fokus på dig som improvisatör. Du får personliga anteckningar och verktyg anpassade för just dig.

Antal träffar: 10
Förkuskapskrav: Långform
Plats:
Pris: 2500 kr
Max antal deltagare: 14

Projekt

För dig som gått alla kurserna Grundkurs t.o.m Avancerad improkurs hos oss. I projektkursen fokuserar vi på att spela ihop som grupp, ni får lära er olika format och nöta samarbete, tillit och samspel. Vi arbetar för att skapa en bra, stabil grupp där alla känner sig trygga med, och backar upp, varandra. I denna kurs arrangerar ni själva er egen föreställning. Vi hjälper till med lokaler och marknadsföring via våra kanaler.

Antal träffar: 10 inkl 1 föreställning – som deltagarna själva arrangerar
Förkuskapskrav: Avancerad impro
Plats:
Pris: 3000 kr
Max antal deltagare: 8

helgkurser

Helgkurs – introduktion

Få möjligheten att i denna kurs prova att släppa kontrollen och upptäcka nya sidor i dig själv. Spontanitet, kreativitet, skratt och lek leder oss när vi övar på att våga lita på våra egna och andras idéer, på att följa idéerna utan att bedöma dem. Vi övar på att våga göra fel och uppskatta den magi som uppstår av att vara i en trygg och varm miljö samtidigt som vi inte vet vad som ska hända! Vi tar oss an de mest grundläggande av improteaterns verktyg och lär oss att betrakta varje ”misstag” som en värdefull gåva.
 

Antal träffar: 1 träff, 10.00-17.00
Förkuskapskrav: Inga
Plats: Torggatan 6
Tid: 10.00-16.00
Pris:
1100 kr
Max antal deltagare: 14

Anmäl dig här!

 

övrigt

Prova på impro

Vid ett kostnadsfritt tillfälle får du prova improvisationsteater för att se ifall det är någonting för dig. Prova på-tillfällena grundar sig, som alltid i improvärlden, på bl.a lekfullhet, trygghet, prestationslöshet och samarbete. Kom som du är så löser vi resten tillsammans!

Antal träffar: 1 st á 1 timme
Förkuskapskrav: Inga
Plats: Torggatan 6
Tid: 19.00-20.15
Pris: Gratis
Max antal deltagare: 14

Kursen är gratis, men om du uteblir utan att avanmäla dig så debiterar vi dig 300 kr.

Anmäl dig här!

Coachning

Har ni startat en improgrupp och vill ha en coach som tar er framåt och hjälper er att utvecklas i den riktning ni önskar? Coachen är ett externt öga som ser sådant som kan vara svårt att upptäcka själva. Att få kommentarer på sitt improviserande kan vara känsligt när det kommer från en medspelare, därför är det ibland en bra idé att ha en coach som tar den rollen. Tillsammans kommer vi överens om ett upplägg som passar er. Det beror bland annat på hur ofta ni repar och hur ofta ni vill ha coachning. Er Coach följer även med och ger feedback på era föreställningar.

Antal träffar: Enligt överenskommelse
Förkuskapskrav: Avancerad improkurs/Projekt/Likvärdiga förkunskaper
Plats:
Pris: 700 kr/ rep á 3 tim. Rabatt vid inbokning av flera rep

Stäng meny

Håll koll på oss!

Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna direkt till din mail.